Deelnemers

Zoals het bos groeide, groeide de aandacht van de mensen om ons heen. Er werd vanuit de vereniging Velt aandacht gegeven aan ons bos. Er ontstond in 2019 een werkgroep om ons heen van Velt. Werkgroep Velt Voedselbos De Langhe Laere. We waren de eerste werkgroep van Velt, met een Voedselbos.  

Feestelijk begin. 

We hadden een feestelijk begin met de afgevaardigden van Velt en de leden van de werkgroep. Samen met  Madelon Oostwoud die haar boek kwam brengen en signeren, waarin ons Voedselbos een plaatsje kreeg. Dit was erg leuk. En de groep mensen om ons heen groeit, net zoals het Voedselbos groeit. Organisch. Ook de Facebook groep groeit. En de belangstelling in Zeeland groeit. We hielden open dagen. Met flink wat bezoekers. En afgelopen jaar met de corona-crisis hebben we bijna dagelijks bezoekers gehad. 

Vrienden van het Voedselbos. 

Vanaf 2019 werden Doe-Mee-Dagen georganiseerd. Alle eerste zaterdagen van de maand. En er word erg hard gewerkt! Meestal zijn er tussen de tien en twintig mensen. Daaruit ontstond een grote groep belangstellenden. Vrienden. Inmiddels zijn dat er ongeveer 50. Deze mensen zijn voor ons erg belangrijk. Het is onze achterban. En onze Facebookgroep is vrij groot. 

Dagelijks en wekelijkse deelnemers. 

Daarnaast hebben we dagelijkse en wekelijkse deelnemers. Ze doen hard mee om het bos te laten groeien en bloeien. Deze mensen zijn voor ons onmisbaar geworden. Er gaan heel wat bakken koffie en taarten en wijn en bier( alles meestal zelf gemaakt) doorheen. Zij delen mee in de oogst. 

De Langhe Laere?

Het Voedselbos is erg lang. 550 meter. Het ligt langs een oude zeearm “ De Lemmer”. Er loopt een wandelpad langs. Een open plek in een bos ( brandgang) heet een Laar. De naam Langhe Laere is goed gekozen. Laat mijn achternaam nu toevallig ook Langelaar zijn. De naam werd vroeger zo geschreven.